אני חוזרת על ההמלצה הזו מפעם בפעם, בתחושה שלי – לא מספיק. אז הנה זה שוב: קנו ספרים היישר מהוצאות הספרים.

למה?

בואו נענה על זה בשני שלבים:

קנו ספרים – כי אנשים כותבים חייבים להיות בראש ובראשונה אנשים קוראים, אז אתם חייבים לקרוא. וחוץ מזה – רוצים שיקנו מכם? אז קנו גם אתם מאחרים.

למה ישירות מההוצאה? או. מפני שכאשר אתם קונים היישר מההוצאה – אתם מדלגים על שני שלבים מאוד מאוד חשובים בתמחור של הספר שלכם: המפיץ וחנות הספרים. והמפיץ והחנות לוקחים את רוב הכסף. כ-60% ממה ששילמתם, אם להיות ספציפיים.

מה קורה כשאתם קונים היישר מההוצאה? שני דברים טובים: רוב הכסף ששילמתם הולך למי שאשכרה עשה את העבודה (גם הסופר – שזה בשאיפה כל מי שקורא את הפוסט הזה), והדבר השני: הרבה פעמים תשלמו פחות. שווה להוצאת הספרים למכור לכם ישירות במחיר מופחת, כי גם ככה היא תרוויח יותר. זה מקרה קלאסי של win-win.
כדי להקל עליכם את התהליך הזה, הנה סקירה קצרה של כמה הוצאות שמזמינות אתכם לקנות ישירות דרכם, ומה שהן מציעות, לפי סדר אקראי.

הספריה החדשה – אנחנו מדברים על ספרים סופר איכותיים, מהצצה בספריה הפרטית שלי עולים השמות א"ב יהושע, יעקב שבתאי, פרימו לוי, אלנה פרנטה, וולפגנג בורכרט… הבנתם את הרעיון.
אם אתם רוצים לקנות את ספרי הספריה החדשה – הירשמו למועדון. זו הרשמה חד פעמית שכוחה יפה עד יומכם האחרון (או כל עוד היא קיימת), חינם, והמשך הקשר שלכם עם המועדון יהיה בעיקר במיילים שתקבלו אחת לכמה זמן, שבהם יציעו לכם בהנחות באמת מדהימות. בהנחות האלה תוכלו לקנות רק ישירות דרכם. בחנתי את העניין לאחרונה, כשיצא הספר "הסיפור של הילדה האבודה" – האחרון בסדרת החברה הגאונה. קיבלתי הצעות להנחות על הספר הזה מכל כיוון אפשרי. אף אחד לא הציע אותו במחיר המצוין שבו הציעה אותו הספריה החדשה.
בקיצור, אין מה להפסיד. לספריה החדשה נרשמים כאן.

ידיעות ספרים – ידיעות ספרים היא לא "הוצאה" במובן הפשוט של המילה. ידיעות ספרים היא כמעט קונצרן… היא מאגדת בתוכה הרבה הוצאות קטנות, ביניהן תמיר//סנדיק המצוינת (כן, אני עורכת ומתרגמת להם, אבל הם באמת מצוינים!), אחוזת בית, בבל, ספרי עליית הגג ועוד. זה אומר שכשתיכנסו לאתר שלהם – תמצאו גם את הספרים של ההוצאות האלה בהנחות יפות. עם זאת, אם בחרתם ספר של הוצאה אחרת – הייתי עושה קפיצה קטנה לדף חדש בדפדפן, ובודקת אם ההוצאה שלו מוכרת אותו במחיר נמוך יותר, ולא שוכחת לבדוק גם כמה עולה המשלוח. ההנחות נעות סביב ה-30%, ככל שראיתי, אבל תמצאו שם גם ספרים שאין עליהם הנחה. ועדיין – לי באופן אישי זה עולה הרבה פעמים פחות מהדלק לחנות…
זה האתר של ידיעות ספרים.
ואם אתם בעניין של ספר בהפתעה, ויש לכם זמן לשני ספרי הפתעה מדי חודש – קהילת הקוראים של ידיעות ספרים היא תכנית מגניבה למדי בשבילכם, שעלותה היא 83 שקלים לחודש. זה בא עם קבוצת פייסבוק לדיונים, מפגשים עם סופרים ועוד הפתעות.

עם עובד – המניות של עם עובד זה עתה עלו אצלי פלאים. מעבר לכך שזו הוצאה מכובדת וותיקה שמוציאה ספרות מצוינת, גם לא הייתי צריכה להתאמץ יותר מדי כדי לגלות מה בדיוק הם מציעים ללקוחות האינטרנט הנאמנים שלהם (וגם לחד פעמיים אני מניחה…) 30% הנחה לקונים באתר. זה מה שתרוויחו אם במקום לנסוע לחנות ולהזיע כל הדרך, תשבו בבית שלכם, במזגן, עם קפה קר, ותקנו מהם בשתי לחיצות. אה, ומילוי פרטי תשלום וכתובת כמובן. מעם עובד קונים כאן.

תמיר//סנדיק – כבר חשפתי קודם שאני אוהבת אותם וגם מרגישה אליהם קשר, ככה שזה כבר על השולחן, אבל הנה עוד סיבה שאני אוהבת אותם: כשאתם נכנסים לחנות של תמיר סנדיק, ורוצים לדעת כמה הספר שלכם עולה, כל שעליכם לעשות הוא לחלוף עם העכבר על תמונת הספר, ומיד תראו את המחיר המלא ואת ההנחה. לא זו אף זו (קצת מתפללת עכשיו שכתבתי את זה נכון, אין לי השכלה משפטית, למען הסר ספק…) תמצאו שם שלושה מחירים: לספר מודפס, לספר דיגיטלי ולספר קינדל. (כן, קינדל זה דיגיטלי, אבל יש כאן איזה עניין עם הפורמטים וזה.) גם כאן יש הנחות של סביב ה-30%. החנות של תמיר//סנדיק נמצאת כאן.

אבל אם אתם כבר בעניין של תמיר//סנדיק – הירשמו למועדון הידידים שלהם, (המכונה מועדון-הידידים-הלא-מאוד-אקסלוסיבי-אנחנו-מקבלים-את-כל-מי-שאוהב-את-הספרים-של-ההוצאה), וקבלו הנחה קבועה של 10% על הספרים באתר (נוסף על ההנחות באתר, כאן יש כפל מבצעים), מובטח לכם שתשמעו ראשונים על ספרים חדשים ומכירות מוקדמות, תיהנו מהנחות וממבצעים מיוחדים, וסביר שגם יזמינו אתכם לקבוצה בפייסבוק ויספרו לכם עוד פרטים על הספרים שאהבתם ועל אלו שהם עובדים עליהם. טוב, הם באמת מקסימים שם, גם תמיר וגם סנדיק.

עוץ הוצאה לאור – היא הוצאת הספרים הקסומה ביותר שאני מכירה. את ההוצאה הקימה גילי בר-הלל, הידועה גם כמתרגמת האגדית של סדרת הארי פוטר. גילי בר-הלל לא רק הקימה את ההוצאה, היא ההוצאה. זה אומר תהליך סופר מוקפד ואיכותי של בחירת ספרים, תרגום, עריכה, הפקה, דפוס… יש לי רק מילים טובות להגיד על מה שהיא עושה.
איפה הכשלים בכל הסיפור הזה? רוב ספריה של הוצאת עוץ מיועדים לילדים. שזה לא באמת כשל, רק שהילדים שלי גדלו… ועם זאת אני מוצאת את עצמי קונה ממנה מדי פעם. מה שבטוח. שיהיה לנכדים או משהו. או שאני קונה סיטונאי – לחלק לכל האחיינים.
הכשל השני הוא שבגלל קוטן ההוצאה והקשיים שציינתי לגבי הפצה וחנויות – ספרי הוצאת עוץ אינם נמצאים ברשתות, ואפשר לקנות אותם רק בכמה חנויות קטנות וב… נכון! אינטרנט. המחירים המצוינים לא משקפים את האיכות. האיכות מדהימה. אם יש לכם ילדים, או שיש ילדים שאתם אוהבים ורוצים לפנק בסביבתכם – אתם רוצים מאוד להכיר את ההוצאה הזאת. אולי אפילו לשמור את הכתובת שלה בפייבוריטים שלכם. נכנסים מכאן.
גם להוצאת עוץ יש תכנית מנויים! בתכנית הזו אתם בעצם רוכשים כרטיסייה שמעניקה לכם 5 ספרים במחיר של ארבעה. הוצאת עוץ מוציאה מדי שנה 6-4 ספרים, וכל ספר שיצא יישלח אליכם אוטומטית, אלא אם תבקשו לדלג עליו. ההרשמה לתכנית המנויים של הוצאת עוץ מכאן.

הוצאת מודן – אין לי משהו מיוחד להגיד על הוצאת מודן. הם לא מציעים הפתעות וזיקוקים… כשנכנסים לאתר שלהם מוצאים מיד, כבר בעמוד הראשי, חנות ספרים, עם מחיר לכל ספר (לא ברור מאליו, לא כולם מוכנים לספק את הפרט הזה מיד. יש כאלה שאומרים – בואו, תקליקו, תקראו קצת, תקליקו עוד פעם, כשנגיע לחנות נדבר…) מה שעוד יש לי להגיד עליהם, הוא שככל שאני ראיתי, יש שם הנחה קבועה של 40%. על כל הספרים. מודה שלא בדקתי מה לגבי ספרי לימוד.
רוצים לקנות ממודן? הנה כאן.

טוב, חוץ מסדר אקראי, הייתה כאן גם בחירה שהיא ברובה אקראית… אם יש הוצאות נוספות שאתם ממליצים שאכניס לרשימה, כתבו לי כאן למטה בתגובות, ואעדכן את הפוסט!