אנחנו יודעים, ננורימו מציף את העולם כרגע. אלפי אנשים בכל העולם שקועים כרגע באתגר הכתיבה הדורשני ביותר שקיים. מה קשור אתגר כתיבה חדש עכשיו? מי בכלל יכול לשלב אתגר כתיבה חדש בחיים עכשיו?

ובכן –

אם התחלתם את ננורימו (המכונה "ננו") ונשברתם כעבור יום או יומיים או שבוע – אל תרגישו רע. 1667 מילים ביום זה בלי שום ספק דורשני, אולי קצת דורסני אפילו, ויש לי אפילו הרגשה שיש אפקטים פחות חיוביים לאתגר הזה, אבל בבקשה תשאירו את זה בינינו, זה לא כל כך פופולרי להגיד את זה… אבל זה לא העניין! העניין הוא שאתם לא לבד. אלפי אנשים מתחילים ננו כל שנה, ואלפי אנשים נשברים באמצע, ואפילו בהתחלה, מסיבות רבות. אם אתם ביניהם – אל תחשבו שזה בגלל שאתם לא מסוגלים לכתוב. העובדה שלא כתבתם 1667 מילים כל יום ב-20 הימים האחרונים אומרת רק שלא מתאים לכם כרגע לכתוב 1667 מילים ביום. זה הכול. ויכולות להיות לזה סיבות רבות שאף אחת מהן לא קשורה למי שאתם ולמה שאתם, וכולן קשורות לננו. לסיכום: 1. ננו זה לא לכולם, 2. אתם כן יכולים לכתוב.

דווקא הולך לכם מצוין בננו ואתם רוצים לשמור על הרצף ולהמשיך הלאה? מעולה! ברוכים הבאים! (אני ממליצה לבחור מטרה פחות מורכבת מכתיבה של 1667 מילים ביום, אבל אם תבחרו לכתוב 300 מיד כשתגמרו עם ה-1667, אתם לא חייבים לכתוב עכשיו 1967. 1667 זה מספיק. יש לנו כפל מבצעים בעניין הזה…)

לא התחלתם ננו? אתם אפילו לא יודעים מה זה ננו? אתם לא מאמינים בננו? אבל אתם כן רוצים לכתוב? נפלא! הגעתם למקום הנכון.

רק מה, לכתוב זה הרגל, והרגל צריך לסגל.

וכאן אנחנו נכנסים לתמונה.

אז מה בעצם אנחנו עושים כאן?

אולי כבר גיליתם את זה לבד, אבל אחת הבעיות השכיחות והמטרידות ביותר של כותבים היא שהם לא כותבים.

הם רוצים לכתוב! כל כך רוצים לכתוב! יש להם רעיון אחד ענק, או מיליון רעיונות ענקיים, או אפילו לא ממש ענקיים אבל כן ממש רעיונות… אבל איך שהוא הימים חולפים, שנה עוברת, והמחברת ריקה נשארת. או הקובץ. או משהו כזה.

וזו בדיוק הבעיה שאנחנו רוצים לפתור כאן יחד.

המטרה של אתגר 30 ימים של כתיבה היא לסגל הרגלי כתיבה. לא 50,000 מילים בחודש, לא ספר, לא טיוטה מלאה, לא טירוף וחוסר שינה וחוסר סיפוק וחוסר אוויר, רק בנייה של הרגלים. לא, אפילו לא של הרגלים! של הרגל אחד. קטן.

בשלושים הימים הבאים תחזירו את הכתיבה לחיים שלכם כמו שנכון ומתאים לכם. ובסופו של דבר ניפגש כולנו בכנס נקודת מפנה 6, נחגוג יחד את ההצלחה, ונצא בסוף היום לחיים של כתיבה. וזה יהיה קל, כי כבר התרגלנו!

נשמע מדהים! מה עושים?

אז הדבר הראשון שאתם עומדים לעשות הוא לבחור לכם אתגר כתיבה שתוכלו לעמוד בו. זה צריך להיות משהו שלא עשיתם עד היום ואתם מאמינים שעכשיו תוכלו לעשות.

מה למשל?

זה החלק הכי יפה: אתם בוחרים. זה יכול להיות לכתוב פרק זמן מסוים ביום (10 דקות, 20 דקות, שעה…) ואפשר גם לקבוע מספר מילים – 200, 300, 500 – משהו שאתם לא עושים היום, אבל מסוגלים לעמוד בו. אתם יכולים לעבוד על סיפור ארוך, ואתם יכולים להחליט גם שמדי יום תכתבו שיר או סיפור קצר. אתם מחליטים.

למה אתם מחויבים במהלך האתגר?

  1. לעמוד במשימה שלכם
  2. לדווח מדי יום בקבוצת האתגר בפייסבוק על העמידה במשימה (בתגובה לפוסט שנפרסם כל ערב) (עדיין לא חברים בקבוצה? הירשמו כבר עכשיו!)
  3. לענות על התרגילים שנפרסם פעמיים בשבוע, כאן באתר (בתגובה לתרגיל)

ויש גם פרסים!

כמו תמיד – יש לנו שלושה מקומות ראשונים (למי שיעמדו בדרישות…)

הזוכה במקום הראשון יקבל כרטיס כניסה זוגי לכנס הבא.

הזוכים במקומות השני והשלישי יקבלו את ההקלטות של שניים מתוך ארבעת הכנסים הקודמים (לבחירתכם!).

הפרסים יימסרו בכנס נקודת מפנה.

האתגר לא מתחיל היום, הוא מתחיל ביום ראשון (24.11.2019), אבל אתם מוזמנים כבר עכשיו להכריז כאן בתגובות שאתם בפנים, ומה האתגר שלכם!

מוכנים? יצאנו לדרך…

**

התמונה אגב קשורה גם להתחלה, וגם להתרגשות המטורפת שלי מכך שיואב לנדסמן, מדען החלל, עומד להשתתף בכנס הקרוב בהנחיית הסדנה "כותבים על הירח" (יאי!)

Image by WikiImages from Pixabay