הקלטות כנס נקודת מפנה 6

ספרים הם מראה. הם תמיד מראה. הם מראה למה שאנחנו חווים, למה שאנחנו חושבים, למה שאנחנו מרגישים. בכנס נקודת מפנה 6 בחנו את הנושא מזוויות שונות וגילינו איך ספרים משקפים את החיים שלנו, איך החיים נראים מנקודות מבט שונות, מה קורה כשדמות מביטה במראה, איך חיים הופכים לספר, ועוד ועוד.
כנסי נקודת מפנה נוצרו כדי לתת לכותבים מקום ללימוד טכניקות וכלים, למצוא רעיונות חדשים, לקבל מוטיבציה אדירה לכתיבה ויותר מכול – להפיג ליום אחד את בדידות הכותב, להכיר כותבים חדשים כדי להתייעץ איתם בבעיות נושנות, ולחדש כוחות.

כנס נקודת מפנה 6 התקיים בדצמבר 2019.

תוכן ההקלטות

.

הכתיבה כמראה לחיים, ואיך עושים מזה ספרות – גלית דיסטל אטבריאן

גלית דיסטל אטבריאן מספרת על הדרמה שהביאה לכתיבת ספר הביכורים שלה, ואם היו אומרים לך, ועל הדרך שעברה כדי להפוך את האירועים לספר שהצליח מעבר למצופה ומחולל שינויים בעולם

"תגידי, את עושה צחוק?" – כתיבה, הומור וכאב – אביגיל קנטורוביץ'

מקובל לחשוב על הומור כעל מנגנון בריחה נחות, כעל דרך להימלט מעיסוק בדברים מהותיים וחשובים, ובעיקר שלא כחלק מהקאנון הספרותי. כתיבה הומוריסטית מתקבלת בברכה כשמדובר בטור בעיתון, בכתיבת תסריטים ולפעמים אפילו בספרות קלילה. אבל לא – חלילה – בספרות רצינית. אלא שהומור, בשימוש הנכון, הוא לא דרך להימלט מכאב אלא להפך: דרך לדבר עליו. ולפעמים זו הדרך היחידה באמת לצלול אל התהום העמוקה והאינסופית של הכאב, לרדת לתחתית הבולען, ולהישאר בחיים.

אביגיל מספרת על השימוש בהומור בכתיבה ספרותית: הפחדים, הלבטים, ההחלטות הקשות ובעיקר הפאנצ'ליינז. היא לא מבטיחה שתצאו מזה מצחיקים, אבל בפירוש תצאו צוחקים.

מי אני? מה אני? למה אני? – על אפיון דמויות ועוד – קרן לנדסמן

סיפור מורכב מדמויות, ודמויות מורכבות מהכול. מסיפור רקע, מתכונות חיצוניות, מבדיחות, מחיתוך דיבור, ממשפחה, מחברויות וממקצוע. בהרצאה/סדנה משולבות נעבור על עקרונות באפיון דמויות וננסה לברר מה עוזר לנו ומה מפריע לנו בהחייאת הדמויות שלנו בדמיון הקוראות והקוראים.

מבט אחד במראה – מעין רוגל

מבט של דמות בעצמה במראה הוא רגע מאוד אינטימי, ועל פניו, מאוד סטטי. אבל אם נחקור אותו לעומק, מתוך דוגמאות ומתוך תפיסת המכניקה של הרגש, יתגלה רגע מפתח. רגע של מבט, גילוי, הכרה, התמודדות. סצנה שהיא כלי עלילתי מצוין. אם מנהלים אותו היטב, הרגע שבו דמות תביט בעצמה במראה יהיה זה שאחריו שום דבר כבר לא יהיה אותו הדבר. הרצאה שופעת דוגמאות של טכניקה לכותבי פרוזה.

לכתוב באור – סדנת כתיבה אינטואיטיבית – חגית אלמקייס

הסופרת מרגרט אטווד כתבה פעם ש"כתיבה כרוכה בדחף להיכנס אל החשיכה". דרך הכתיבה, היא הוסיפה, ניתן להאיר את החשכה ולהביא ממנה דבר מה בחזרה אל האור. האם עלינו בהכרח לרדת אל החשכה כדי לכתוב? האם עט יכול לשמש סוג של פנס בחשכה? האם הכתיבה היא מקור אור עבורכם?

סדנת כתיבה בהשראת התקופה החשוכה בשנה, נקודת המפנה בין החושך לאור, וחג האורות שמזמין אותנו להגביר את האור בתוכנו וסביבנו.

חיים בספר – רחלי לביא

סיפורי חיים הם עניין פשוט לכאורה. כל החומרים כבר מונחים שם, אין יותר מדי מה להמציא, נשאר רק לכתוב. אבל איך מחליטים מאיפה להתחיל? איך בוחרים מה ייכנס ומה יישאר בחוץ, ושאלת השאלות: איך עושים את זה מעניין?

סדנה שמתאימה גם לכותבי פרוזה שפרטים מחייהם שזורים בה (ובינינו – אצל מי לא?)

היכל של מראות – שגית אמת

מי מספר את הסיפור שלי? ולמה זה כל כך חשוב? נקודת המבט הסיפורית היא אחת ההכרעות המשמעותיות שאנחנו נדרשים להן בכתיבת פרוזה. איך לבחור את המספר? ולמה שינוי זווית המבט עשוי לפעמים לשנות את מסלול הסיפור לחלוטין?

בסדנה ייחודית זו נתאמן בכתיבה דרך נקודות מבט שונות, ונראה איך בעזרת טכניקה פשוטה מתרחב הסיפור שלנו ונחשף בו קסם חדש.

מה שרציתי למחוק – סדנה לכתיבת שירה – יעל צבעוני

למצוא את הרגעים שחמקו מתוך היומיום, בין השורות, אלה שכמעט רציתי למחוק.

לעצור. לגעת. לראות. לכתוב את המרווחים. להניח אותם בתוך מילים.

ספרים דיגיטליים – כל מה שחשוב לדעת כבר מאתמול – שלהבת זוהר

איך הפכו הספרים הדיגיטליים מטרנד לחלק משמעותי בכל הוצאת ספרים, מה היתרון השיווקי הגדול שלהם והאם הילדים שלנו עדיין יקראו ספרים מודפסים?

שיחה פתוחה על האופציות שיש היום בשוק, מתי, איך, למה וכמה, וכל מה שחשוב לדעת ולא תמיד מספרים לנו.

טעויות שאסור לעשות בהוצאת ספר לאור – יהודה ניב

בהרצאה זו תקבלו כלים מעשיים וידע פרקטי שיעזרו לכם להוציא ספר לאור בצורה הנכונה ביותר, בין אם זה בהוצאה עצמית או בעזרת הוצאת ספרים. נסקור את כל השלבים השונים בתהליך הוצאת הספר לאור ונעמיק בטעויות שאתם לא רוצים לעשות. תקבלו דוגמאות אמתיות לכל טעות אפשרית בדרך, ואיך אפשר למנוע כל אחת מהן ולצאת לאור בצורה האפקטיבית ביותר.

כותבים על הירח – רוני גלבפיש ויואב לנדסמן

בשנה שעברה שלח צוות SpaceIL חללית ישראלית ראשונה אל הירח. סגן מפקד המשימה "בראשית", יואב לנדסמן יצטרף אלינו לסדנת כתיבה חד פעמית, וילמד אותנו כל מה שצריך כדי לכתוב לירח שירים, סיפורים ואגדות מדויקים מבחינה מדעית.

 

נקודות למחשבה – הרצאות בזק

.

להקשיב בעיניים – טלי אטדג'י

איזה ספר ילדים עדיין לא נכתב – מיה מיטב

איך הפכתי את החלום על כתיבה למציאות יומיומית – לילי מילת

איך להפיק בקלות את ערב השקת הספר שלך? – איילת כהן צדק

גרייטבוקס – כך תמכרו יותר ספרים – אבישי אשכנזי

.

עלות ההקלטות

.

249.₪.

התוכן דיגיטלי. לאחר התשלום יישלח אליכם קישור לצפייה.
הקישור פתוח ללא הגבלת זמן.

.

זה מגניב ממש! כל ההרצאות אצלי בנייד 😃 מחכה לזמן רגוע לצפות בשקט בכל אלו שלא הייתי בהן (ואחר כך גם באלו שכן :))
מירב לוי