הקלטות כנס נקודת מפנה 3

המסע הפנימי של הגיבור, על כתיבת בלוגים, איך יוצקים יופי אל הכתיבה, איך מכשפים את הקורא, איך מפסיקים להפריע לעצמנו לכתוב, ועוד ועוד.
כנסי נקודת מפנה נוצרו כדי לתת לכותבים מקום ללימוד טכניקות וכלים, למצוא רעיונות חדשים, לקבל מוטיבציה אדירה לכתיבה ויותר מכול – להפיג ליום אחד את בדידות הכותב, להכיר כותבים חדשים כדי להתייעץ איתם בבעיות נושנות, ולחדש כוחות.

כנס נקודת מפנה 3 התקיים בנובמבר 2016.

ההקלטות הן הקלטות אודיו בלבד.

תוכן ההקלטות:

.

למה? – המסע הפנימי של הגיבור – אריאל כהן

לכל גיבור יש מניע חיצוני, נראה לעין, שגורם לו לצאת למסע להשגת מטרתו, אבל מתחת לפני השטח מניע אותו כוח גדול ועמוק יותר, והוא הסיבה האמיתית ליציאתו למסע.

אהבת הקריאה, תאוות הכתיבה ובלוג משלך – יעל כרמי

יעל תמיד קראה. תמיד. אבל הבלוגים הם ששינו את חייה. בהרצאה מלאה הומור נשמע על בלוגים ובלוגריות, על מקומם החשוב של מועדוני הקוראים בהפצת ספרים ובכתיבה עליהם ברשת, וגם כמה כללי עשה ואל-תעשה בכל הקשור בהפצת הספר הפרטי שלך בעולם.

על שולחן הפתולוג – רחלי לביא

מהם המנגנונים שמושכים אותנו לתוך הספר? אילו קווי עלילה, אלמנטים פסיכולוגיים וטכניקות מילוליות מייצרים את היופי הזה שאנחנו לא יכולים להוריד מהיד? במהלך הסדנה נבחן כמה מנגנונים כאלה שקיימים בספר 'כל מה שלא סיפרתי', וננסה לברוא איזה גרעין קטן של יופי שיצמח ויתפתל לאורך הסיפור שלנו.

משחק מילים – רוני גלבפיש

על שלל הדרכים שבהן אנחנו מפריעים לעצמנו לכתוב, וכמה טריקים פרועים להשתחרר, לכתוב וליהנות מכל רגע.

אברא כדברא – יסודות הפרוזה בכישוף – מעין רוגל

מספרי מספרים הם מכשפים. הם מחוללים בקורא רגש, זיכרון, ואפילו תחושה פיזית, באמצעות מילים בלבד. איך מחוללים תחושות ורגשות בעזרת מילים? מה הקשר בין הכותב ותודעת הקורא? ולמה טכניקה היא לא מילה גסה? הרצאה מכשפת על כוחם של מספרי סיפורים.

חמישים גוונים של אמזון – יונית וצחי ורבר

אמזון העולמית כפלטפורמה למכירת ספרים – אפשרי? אפשר להתעשר מזה? זה לא דורש שום מאמץ? ואולי ממש לא? הגיע הזמן לעשות סדר בדברים…

מוסך למכונות כתיבה – דפנה שלם

בסדנה נבחן, כל אחד עם עצמו, את המרכיב הרגשי והאישיותי במערכת היחסים שלנו עם הכתיבה: מה תקוע, מה לא מאפשר, איפה זורם ואיפה מתפזר. האבחון יעזור לנו לכוונן נכון יותר את מכונת הכתיבה, הלא היא אנחנו.

האם אפשר ללמוד לכתוב? – איתמר רוז וגפנית לסרי קוקיא

נדבר על מערכת היחסים שבין כישרון, עבודה קשה והשראה; לימודי כתיבה לעומת לימודי אמנויות פלסטיות, לימודי קולנוע ואמנויות אחרות, ונברר יחד אם יש גיל מאוחר מדי (או מוקדם מדי) להתחיל לכתוב.

עלות ההקלטות:

.

149.₪.

התוכן דיגיטלי. לאחר התשלום יישלח אליכם קישור לצפייה.
הקישור פתוח ללא הגבלת זמן.

.

הדיסקים נמצאים איתי באוטו ומלווים אותי בכל נסיעה לכל מקום כבר חודשים רבים… אני מקשיבה להם שוב ושוב ובכל פעם נזכרת בדברים חשובים שכבר שכחתי, ולומדת דברים חדשים שלא שמתי לב אליהם קודם, ובכל פעם מחדש – הדרך עוברת לי מהר מדי…
לביאה בן-צבי