הקלטות כנס נקודת מפנה 4

איך מתחילים לכתוב? איך עורכים תחקיר? איך מפתים את הקורא אל תוך מאורת הארנב? איך כותבים לפייסבוק? איך כותבים לקולנוע? מה עושים כשיש רק בדל של רעיון ועדיין לא יודעים לאן כל זה הולך? איך יוצרים כריכה לספר?
כנסי נקודת מפנה נוצרו כדי לתת לכותבים מקום ללימוד טכניקות וכלים, למצוא רעיונות חדשים, לקבל מוטיבציה אדירה לכתיבה ויותר מכול – להפיג ליום אחד את בדידות הכותב, להכיר כותבים חדשים כדי להתייעץ איתם בבעיות נושנות, ולחדש כוחות.

כנס נקודת מפנה 4 התקיים בספטמבר 2017.

ההקלטות הן הקלטות אודיו בלבד.

תוכן ההקלטות

.

מדברות כתיבה – מירי רוזובסקי, סמדר שטינברג וגפנית לסרי קוקיא

כיצד פוגשת הביוגרפיה את הבדיון? מה מוליד את הכתיבה ומה מפרה אותה? האם יש דבר כזה "כתיבה נשית"? האם עדיין התנאי לכתיבה הוא "חדר משלך"? – שיחה פתוחה על הקשר שבין היצירה והחיים הן בהיבטי הביוגרפיה והחשיפה והן בהיבטים הפרקטיים של שילוב הכתיבה בחיי היום-יום, על תהליכי כתיבה פרטיים ועל האופן שבו התעצבו והתפתחו ספרי הדוברות.

אני זוכר – ד"ר עודד מנדה-לוי

על המסורת המפוארת של ה"אני זוכר", השראות אפשריות, ההשפעות שחוללה אצל סופרים שונים, ועל מקומה של הצורה הממוארית הזאת במסורת הכתיבה היוצרת.

מתחילים לעבוד נכון – מאירה ברנע גולדברג

על טעויות שסופרים עושים בדרך להוצאת ספר ואיך אפשר למנוע אותן.

מערת האוצר הסודית של הסיפורים – רוני גלבפיש

רעיונות טובים הם משאב פשוט ונפוץ מכפי שנהוג לחשוב. פיתוח רעיונות ומיצוי הפוטנציאל הטמון בהם – זה כבר עניין מורכב יותר. במפגש נעשה את דרכנו למערת אוצר סודית שבה מתפתלות דרכים מוכרות פחות אל הפינות האפלות והמרגשות באמת של רעיונות, וכמעט מבלי משים נעניק להם רבדים והקשרים, עומק ויופי. אולי אפילו נלך לאיבוד.

מקלות של ארטיק – ליאור אנגלמן

איך מתחילים לכתוב סיפור ארוך בלי לדעת שום דבר? כתיבה בהשראת מקלות ארטיק.

איך מתחילים לעבוד בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה? – דניאלה דורון

איך מתחילים לעבוד בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה? סיפור אישי וטיפים מקצועיים.

להיות הארנב הלבן – מעין רוגל

הארנב הלבן הוא השליח המקשר בין עולם הפלאות ובין העולם הרגיל, עולמה של אליס. הסופרים ומספרי הסיפורים גם הם שליחים, הם שייכים לעולם הסיפורים, ולעולם המציאות, ולאף אחד מהם לא לגמרי. וכמו הארנב הלבן יש להם תפקיד – להנכיח את עולם הבדיון, את הסיפורים, בעולם המציאותי, ולפתות ולמשוך את הקוראים אל עולמות הבדיון. הרצאה על פיתוי, על עולמות סיפור, ועל מערכת היחסים העדינה שבין קוראים וכותבים.

על פנטזיה, יצירה ודמיון – אשכר ארבליך-בריפמן

הצצה אישית אל תהליכי הכתיבה, חייה ועבודתה של אשכר ארבליך-בריפמן, אחת מסופרת הילדים והנוער המוכרות והאהובות בארץ. כיצד מתחילים לכתוב? כיצד עולים רעיונות ומהם מקורות ההשראה של אשכר? כיצד מתנהל הקשר בין סופר למאייר? על אהבת הטבע והשפעתו על הכתיבה, מהי פנטזיה וכיצד היא מעודדת ילדים ליצור? על חשיבות היצירה והיצירתיות ועוד.

להסתכל בקנקן – סיפורי כריכה – דורית תמיר וחן יאקה-שומרון

הפגישה עם כריכת הספר מייצרת את הרושם הראשוני לגביו. איך מעצבים כריכה שתשבה את עינו של הקורא? איך זה נראה משם (מוחו הקודח של המו"ל) ומשם (שולחנו של המעצב הגרפי)?
התהליך, השיקולים, ההתלבטויות, הסקיצות שנזנחו ואלו שהגיעו אל הדפוס – הכול בהרצאה הזאת.

פייסבוק לסופר המקטר – צפריר בשן

איך לכתוב על עצמכם ברשתות החברתיות ולהסתכל במראה אחר כך; איך לרתום את הכישרון ולצאת איתו לעבודה בשדות ולמה אסור להגזים עם כל האותנטיות הזו.

לצאת לאור ולהרוויח – ערן שטרן

למה חשוב לשים לב לפני שמוציאים ספר בחברת הפקה?

שולחן ערוך: על הלכות, גבולות, מכשלות ומושכלות העריכה – נועה מנהיים

מה קורה לספר מרגע שהוא נוחת במשרדי ההוצאה לאור ועד שהוא ממש יוצא לאור? איך מתנהל תהליך העריכה של ספר? איזה טעויות אסור לעשות?

עלות ההקלטות

.

189.₪.

התוכן דיגיטלי. לאחר התשלום יישלח אליכם קישור לצפייה.
הקישור פתוח ללא הגבלת זמן.

.

הדיסקים נמצאים איתי באוטו ומלווים אותי בכל נסיעה לכל מקום כבר חודשים רבים… אני מקשיבה להם שוב ושוב ובכל פעם נזכרת בדברים חשובים שכבר שכחתי, ולומדת דברים חדשים שלא שמתי לב אליהם קודם, ובכל פעם מחדש – הדרך עוברת לי מהר מדי…
לביאה בן-צבי