פאי (לא זה שאוכלים) הוא קבוע מתמטי שמייצג את היחס הקבוע בין היקף המעגל לקוטרו. הערך של פאי מתחיל במספרים 3.14159 ומתמשך עד אין סוף. מה זאת אומרת עד אין סוף? בשנת 2004 דקלם גאון מתמטי אנגלי ושמו דניאל טאמט את הערך של פאי במשך כחמש שעות והגיע עד הספרה ה-22,514 אחרי הנקודה. הבחור שבר שיא עולמי, אבל הוא לא דקלם את המספר עד הסוף. האמת? 22,514 זה מספיק אין-סוף בשבילי…

מעניין לציין שטאמט הוא אוטיסט שיש לו תסמונת סוואנט – מצב קליני נדיר שהאנשים שיש להם אותו סובלים ממגבלות מנטליות ובה בעת נהנים מיכולות גאוניות כלשהן. למי מכם שצפה בסדרה "הרופא הטוב" – זו התסמונת שבה לוקה ד"ר שון מרפי. מי שטרם צפה – זו דרך מצוינת להתוודע לתסמונת הזאת ולאוטיזם בכלל.

אבל סטינו מהנושא.

יום הפאי היום! יום שנחגג… נכון! במחלקות למתמטיקה באוניברסיטה. מי עוד זוכר דברים כאלה לאחר השלמת חוק בגרויותיו? והוא נחגג ב-14 במרץ, ולאדוקים – בדיוק בשעה 1:59. אבל היום פעפע ממחלקות האוניברסיטה אל הגיקים באשר הם, ולמי שרק מחפש סיבה למסיבה – הנה הסיבה למסיבה של היום.

איך חוגגים את היום המרגש?

ככל הימים שאינם חגים דתיים או מסורתיים – זה בעיקר תלוי בחוגגים. במחלקות באוניברסיטה יש להניח שיעשו כל מיני פעילויות מתמטיות שרובנו לא נבין. אבל ברחבי העולם יש אנשים פשוטים כמוני וכמוכם שחוגגים אותו באכילת פאי, במשחק בפיניאטה או בשתיית פינה קולדה. ברכות לגיטימיות ביום הפאי הן: "בקירוב טוב" ו"שתזכה לספרה הבאה", ותחרויות שינון של המספר הם גם דרך אפשרית לחובבי הז'אנר. אפשר גם ללמוד עוד קצת על יום הפאי. הנה כאן למשל. יש לכם רעיונות מקוריים לחגיגות מתאימות? ספרו לכולנו בתגובות!

כותבים? חגגו את היום הזה בכתיבה! כמובן… אתם יכולים לכתוב על גאונים מתמטיים, על מגבלות מנטליות או מתמטיות, על איך במוקד של כל חגיגה איכשהו תמיד יש גם אוכל, או על כל דבר אחר שעולה בדעתכם כרגע. השראה לא תמיד עובדת כמו שאנחנו מצפים…

הדרך שלי לחגוג את יום הפאי היא להעניק לכם הנחה בגובה 31.4 ₪ על הספר לכתוב מבראשית, וכדי להעצים את החגיגה, מי שיקנה את הספר היום, יקבל במתנה מחברת תואמת (שורות, לא משבצות).

כדי להגיע לעמוד הרכישה לחצו כאן. הקוד שלכם הוא כמובן: יוםהפאי.

תיהנו!!